top of page

Eten is zoveel meer dan een levensnoodzakelijke dagelijkse gewoonte.

Het werk, de familie of het gezin, de vrienden, de verplichtingen … we moeten het allemaal mooi blijven combineren met een fitte geest en een goede gezondheid. Als diëtist en sportdiëtist begeleid ik u door een aangepast voedingsschema op te stellen en u nauw op te volgen. Bovendien geef ik u productkennis mee. Dit helpt u bij het maken van keuzes in de supermarkt, in de keuken en op restaurant.

Alleen al door het feit dat we iedere dag meerdere malen eten, zijn we vaak bewust met voeding bezig. Velen ervaren voeding echter als complex want we zijn overweldigd door het aanbod aan producten in de supermarkt (en het etiket dat er eventueel op kleeft), het zoveelste kookprogramma, het nieuwste dieet of dieethype… Ook het milieu houdt ons bezig. Toch zijn we verplicht iedere dag een aantal vragen te beantwoorden:

  • hoe bereid ik lekkere, gezonde, aantrekkelijke, betaalbare en gevarieerde maaltijden en kan dit dan ook snel als het moet?

  • hoe maak ik deze maaltijden duurzaam want voeding is heel bepalend voor een goede aanpak van de milieuproblematiek.

  • wat schotel ik mijn opgroeiende kind telkens opnieuw voor?

  • het lijkt logisch dat ik mijn voeding aanpas aan mijn leeftijd en levensstijl maar hoe doe ik dit?

  • welke invloed heeft beweging of sport op mijn voedingspatroon?

Deze vragen hielden ook mij erg bezig. Een aantal jaar geleden nam ik dan ook resoluut de beslissing om mijn drukke job op te zeggen en te investeren in een opleiding in Voeding –en Dieetkunde. Na drie interessante studiejaren behaalde ik mijn Bachelor.

Omwille van het belang van beweging en sport en mijn persoonlijke interesse voor beweging en sportvoeding volgde ik aansluitend de post-graduaat opleiding ‘Voeding en Sport’.

Sinds 2011 ben ik zelfstandig diëtiste, gespecialiseerd in de problematiek van over -en ondergewicht, sportvoeding en darmaandoeningen.

Het beroep van diëtist is sinds 1997 wettelijk erkend (KB van 19 februari 1997, zie ook KB 78 betreffende de uitoefening van de gezondheidsberoepen). Alle gesprekken zijn onderworpen aan strikte privacy regels.

Opleiding

Kaho Sint-Lieven (Odisee) Gent

  • 2011 Bachelor Voedings –en Dieetkunde, Onderscheiding, Katholieke Hogeschool Sint-Lieven (nu Odisee), Gent 

  • 2012 Opleiding Voeding bij Sport, Artesis-Plantijn, Antwerpen

 

Universiteit Antwerpen

  • 1992 Master Toegepaste Economische Wetenschappen, UFSIA = Universiteit Antwerpen

  • 1993 Master of Business Administration, Xavier Institute of Management (Bhubaneswar (India))

bottom of page