Wie ben ik?

Nathalie Ameloot, voedingsdeskundige, erkend diëtiste, Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen in een vorige carrière, actief sportbeoefenaar en gezonde kok of kok die gezond kookt …

Fit en gezond geen overbodige luxe

Het werk, de familie of het gezin, de vrienden, de verplichtingen … we blijven het allemaal mooi combineren met een fitte geest en een goede gezondheid. Als diëtist en sportdiëtist begeleid ik jou door een aangepast voedingsschema op te stellen en jou nauw op te volgen. Bovendien geef ik jou productkennis mee. Dit helpt jou bij het maken van keuzes in de supermarkt, in de keuken en op restaurant.

Alleen al door het feit dat we iedere dag meerdere malen eten, zijn we vaak bewust met voeding bezig. Velen ervaren voeding echter als complex want we zijn overweldigd door het aanbod aan producten in de supermarkt (en het etiket dat er eventueel op kleeft), het zoveelste kookprogramma, het nieuwste dieet of dieethype… Toch zijn we verplicht iedere dag een aantal vragen te beantwoorden:

  • hoe bereid ik lekkere, gezonde, aantrekkelijke, betaalbare en gevarieerde maaltijden en kan dit dan ook snel als het moet?
  • wat schotel ik mijn opgroeiende kind telkens opnieuw voor?
  • het lijkt logisch dat ik mijn voeding aanpas aan mijn leeftijd en levensstijl maar hoe doe ik dit?
  • welke invloed heeft beweging of sport op mijn voedingspatroon?

Deze vragen hielden ook mij erg bezig. Een aantal jaar geleden nam ik dan ook resoluut de beslissing om mijn drukke job in het bedrijfsleven op te zeggen en te investeren in een opleiding in Voeding –en Dieetkunde. Na drie interessante studiejaren aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven in Gent behaalde ik mijn Bachelor in de Voeding –en Dieetkunde.

Omwille van het belang van beweging en sport en mijn persoonlijke interesse voor beweging en sportvoeding volgde ik aansluitend de post-graduaat opleiding ‘Voeding en Sport’ aan Plantijn/Artesis Hogeschool in Antwerpen.

Vandaag kan ik gepassioneerd en met kennis van zaken iedereen met een hulpvraag uitgebreid informatie geven over gezonde en gevarieerde voeding aangepast aan ieders leeftijd en manier van leven. Gezien de evolutie van de wetenschap op vlak van voeding en sport niet stil staat blijf ik deze nauwgezet opvolgen.

CV in een notendop

Opleiding:

  • 2012 Voeding bij Sport, Artesis / Plantijn Hogeschool Antwerpen
  • 2011 Bachelor Voedings –en Dieetkunde, Onderscheiding, Katholieke Hogeschool Sint-Lieven, Gent
  • 1992 Master Toegepaste Economische Wetenschappen, Universiteit Antwerpen

Sinds 2011 zelfstandig diëtiste.

Het beroep van diëtist is sinds 1997 wettelijk erkend (KB van 19 februari 1997, zie ook KB 78 betreffende de uitoefening van de gezondheidsberoepen).

Gezin

Status: gehuwd met een sportieve man
Mama van drie opgroeiende dochters

Hobby ’s

Allerhande sporten: lopen, fietsen, zwemmen, ... gezond en lekker koken en reizen